Nijmegen in de lift

Om de relatie tussen Waalkade en de binnenstad te verbeteren, zijn de Veerpoorttrappen gerenoveerd en is er een nieuwe lift gemaakt die het hoogteverschil van 10 meter overbrugt.
De liftschacht is deels ingekast in de hoge keermuur en verder uitgevoerd met prefab beton en grote glaswanden waarbij er vanuit de lift fraai uitzicht is op Waal en Waalbrug.
Stadsbezoekers en toeristen van cruiseschepen kunnen nu veel gemakkelijker de hoger gelegen binnenstad bereiken.
Croes heeft samen met de gemeente zorg gedragen voor ontwerp tot en met directievoering van het liftproject, bouwkundig en constructief.
Ontwerp- en uitvoeringsperiode waren bijzonder kort, maar o.a. door laserscannen (Pointcloud) van de bestaande situatie, 3D uitwerking tot in detail en prefabricering van bouwdelen heeft de oplevering eind 2015 kunnen plaatsvinden.

Volgende Terug Vorige