Foto 1.jpg

Ketch-up; project Delta KraftHeinz

Het project Delta voor KraftHeinz te Elst nadert zijn voltooiing. Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau heeft vanaf het eerste begin meegewerkt aan de planvorming in nauwe samenwerking met het projectmanagement vanuit de opdrachtgever.

Het project Delta voor KraftHeinz te Elst nadert zijn voltooiing. Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau heeft vanaf het eerste begin meegewerkt aan de planvorming in nauwe samenwerking met het projectmanagement vanuit de opdrachtgever. Dit betreft het ontwerp, de bouwkundige en constructieve uitwerking, de vergunningsaanvragen, de projectbegeleiding en de advisering in de uitvoeringsfase.

Van het bestaande pand aan het spoor nabij station Elst is een strook afgesloopt. Deze is vervangen door een tweelaagse productie faciliteit. De bestaande dakspanten van de hal zijn daarbij ingekort. De opvangconstructie daarvoor is tevens de constructie voor de nieuwe aanbouw. In deze aanbouw zijn vanwege de werkruimte en de productielijnen grote kolomvrije overspanningen gemaakt. Er wordt voldaan aan strenge hygiëne eisen en in de uitwerking is rekening gehouden met efficiënt onderhoud. Het ontwerp sluit aan bij de overige bebouwing aan de spoorzijde en is terughoudend en robuust.

Op dit moment werken we met KraftHeinz aan nog een aantal projecten om de productiecapaciteit van de locatie Elst te kunnen verhogen.