4.jpg

Croes in de wolken

Sinds kort heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau een eigen drone. We kunnen daarmee een terrein of gebouw van bovenaf scannen en daarna omzetten naar een 3D onderlegger (Geo mapping). Dit heeft een grote meerwaarde voor ons tekenwerk, visualisaties en onze BIM-projecten.

Sinds kort heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau een eigen drone. We kunnen daarmee een terrein of gebouw van bovenaf scannen en daarna omzetten naar een 3D onderlegger (Geo mapping). Dit heeft een grote meerwaarde voor ons tekenwerk, visualisaties en onze BIM-projecten. We gebruiken de drone ook voor inspectie van gebouwdelen die moeilijk bereikbaar zijn, lood aansluitingen op een kerktoren bijvoorbeeld. Verder maken we er beeldmateriaal mee van gerealiseerde projecten, in overleg met onze opdrachtgevers.

Om zakelijk met een drone te mogen vliegen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een van onze collega’s heeft daarom, met goed gevolg, een opleiding drone piloot gevolgd (ROC light). Ondanks het behaalde certificaat is het vliegen met een drone afhankelijk van de locatie aan eisen en restricties gebonden. Indien u een nuttige toepassing ziet, kijken we graag met u naar de mogelijkheden.

Link: Drone naar visualisatie