2015-015 pandasia 14122015-0012_aangepast1.jpg

Ondertekeningsceremonie reuzenpandaverblijf Pandasia

In opdracht van Ouwehands Dierenpark te Rhenen is Croes begin november 2015 gestart met de constructieve uitwerking van de nieuwbouw van het Pandaverblijf. Eind oktober werd in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bekend gemaakt dat Ouwehands voor de komende 15 jaar 2 reuzenpanda's mag verwelkomen.

In opdracht van Ouwehands Dierenpark te Rhenen is Croes begin november 2015 gestart met de constructieve uitwerking van de nieuwbouw van het Pandaverblijf. Eind oktober werd in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bekend gemaakt dat Ouwehands voor de komende 15 jaar 2 reuzenpanda's mag verwelkomen. Nederland is één van de weinige landen buiten China waar deze bijzondere en bedreigde diersoort te zien zal zijn.
De start van de bouw van Pandasia is maart 2016 en de bedoeling is dat in het najaar 2016 de panda's hun nieuwe onderkomen gaan betrekken. Het gebouw krijgt de uitstraling van een Chinese tempel compleet met een Chinese muur en toegangspoorten. In het gebouw zijn naast de binnen- en nachtverblijven ook een 'pandashop' en een restaurant gepland.
Het ontwerp is van Solo Architectuur en het project is in samenwerking met Croonen Architecten uitgewerkt. Bureau S2H verzorgt de installatie adviezen. Het hele gebouw is in 3D BIM uitgewerkt.