Afbeelding 3

Vue Bioscoop Nijmegen

Op de plek van een oude bioscoop aan de 2e Walstraat in Nijmegen, is de nieuwe VUE-bioscoop gerealiseerd. Dit is letterlijk met een grondige verbouwing tot stand gekomen, waarbij een geweldige metamorfose heeft plaatsgevonden. VUE heeft de bezoekers veel te bieden. In de 8 zalen, met ruim 800 stoelen, wordt comfort geboden in een ruime opzet, met overweldigend beeld en geluid.

Het bijzondere aan dit project is de ligging. De realisatie van het project vond namelijk plaats onder de bestaande bebouwing, die omsloten is door bestaande kantoren, winkels en een parkeergarage. In het kantoor is overigens de ODRN gevestigd, het bevoegd gezag....

De zalen zijn gerealiseerd tussen de funderingen van de bestaande gebouwen. Ook bleef de bestaande bioscoop en de parkeergarage deels in gebruik, met hoofdbrekens over brandveiligheid en geluid tot gevolg. Een zeer ingewikkelde puzzel die niet opgelost had kunnen worden zonder BIM. Waarbij nog een duurzaam groendak is opgenomen en 200 kubieke meter infiltratiekratten. De verbouwing is zowel bouwkundig als constructief door Croes ontworpen en uitgewerkt, procesbegeleiding en toezicht was in handen van Alba Concepts. Een bijzondere binnenstedelijke opgave.

 • Type project
  Maatschappelijk
 • Plaats
  Nijmegen
 • Opdrachtgever
  Mariënburg Nijmegen b.v.
 • Ontwerp
  Factor Architecten i.s.m. Croes