DSC01157 Dxo

Oplevering appartementen Mariënburgsestraat

Deze maand is het transformatie- en uitbreidingsproject aan de Mariënburgsestraat in Nijmegen opgeleverd. Het betreft een verdichtingsopgave bestaande uit 47 appartementen die in en rondom de voormalige garage Vos zijn ontworpen. Een complexe uitdaging waarbij een ruim programma op een kleine kavel gerealiseerd diende te worden. Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau heeft het plan integraal uitgewerkt vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering.

Croes is in het ontwerpstadium betrokken nadat eerdere uitwerking door derden vastliep op welstandsbeoordeling. Het plan is, op verzoek van de ontwikkelaar, qua aantal woningen vergroot van 20 naar 47 kleinere eenheden om beter in te spelen op de markvraag van onder andere starterswoningen. Na uitvoerig overleg met de gemeente en commissie Beeldkwaliteit zijn wij trots dat wij erin geslaagd zijn een voor alle partijen passend plan te realiseren.

De oorspronkelijke garage is een mooi voorbeeld van wederopbouw architectuur met enkele iconische kenmerken. Het nieuw toegevoegde volume houdt een gepaste afstand, waardoor het niet dreigt te versmelten met het bestaande. Hierdoor ontstaat een verrassende interactie en een nieuwe stedelijke dynamiek.

Realisatie in samenwerking met Olymulder Real Estate, CLB beheer en Dura Vermeer.