Leren met en van elkaar

IMC Weekendschool: leren met plezier

In februari hebben 25 leerlingen met begeleiders van de IMC Weekendschool te Nijmegen een gastles gevolgd bij Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau. Een leuke en bijzondere ervaring voor beide partijen.

In februari 2017 hebben 25 leerlingen met begeleiders van de IMC Weekendschool te Nijmegen een gastles gevolgd bij Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau. Een leuke en bijzondere ervaring voor beide partijen.
De leerlingen hebben uitleg gehad over de taken en werkzaamheden van medewerkers van een ingenieursbureau. Daarnaast hebben ze kennis gemaakt met de diverse materialen die in de praktijk gebruikt worden.
Spectaculair was de ervaring met de Oculus Rift, een virtual reality bril, in eerste instantie ontwikkeld voor gamers, maar ook voor de bouw een geweldig instrument om een goede en realistische indruk van een bouwwerk te krijgen. De leerlingen hebben ook zelf een bouwwerk geconstrueerd. Een toren van satéprikkers en de uitdaging hierbij was dat de toren stabiel en voldoende sterk moest zijn, met andere woorden een goede constructie.
Een inspirerende, leuke en leerzame dag waarbij leren en plezier hand in hand gingen!