Foto 1

Gebouw Niedax weerspiegelt landschap

In opdracht van Niedax Group en Trajanus Vastgoed en in samenwerking met Architectenbureau Heijster heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau het architectonisch ontwerp en de bouwkundige en constructieve uitwerking verzorgd van het pand van Gouda Holland BV op Gouwe Park te Moordrecht.

In opdracht van Niedax Group en Trajanus Vastgoed en in samenwerking met Architectenbureau Heijster heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau het architectonisch ontwerp en de bouwkundige en constructieve uitwerking verzorgd van het pand van Gouda Holland BV op Gouwe Park te Moordrecht. Dit bedrijf is een toonaangevende fabrikant van kabelmanagementsystemen. De oude locatie in Haastrecht wordt ingeruild voor deze efficiënte en moderne productiefaciliteit aan de A20.

Het ontwerp weerspiegelt de orthogonaliteit van het “slagenlandschap” in deze omgeving. Conform het Beeldkwaliteitsplan is een groot deel van de gevel van glas of doorzichtig met veel daglicht door de ramen en de Rodeca semi-transparante panelen. Dit zorgt voor prettige werkomstandigheden en bespaart op kosten voor kunstlicht. De lichtstroken in de gevels karakteriseren de sloten in het slagenlandschap. De dichte delen en het patroon van de beplating geven de ontginning van dit landschap weer.