Afbeelding 7

Digitaal tentamineren Radboud Universiteit Nijmegen

De bestaande gebouwen Comeniuslaan 4 en 6, voormalig Bestuursgebouw, zijn getransformeerd tot ruimtes voor digitaal tentamineren met 900 plaatsen in een vaste opstelling met voldoende tussenafstanden en voorzieningen voor surveillanten.

Het meest uitdagende aan dit project was het aanbrengen van voldoende ventilatie volgens de huidige maatstaven in bestaande (oude) gebouwen met een constructieve structuur, zodat er een prettige en gezonde werkomgeving ontstaat.

Bouwcombinatie Plegt-Vos, Croon Wolter en Dros en Engie, verzorgen de uitvoering. Sweegers en de Bruijn is verantwoordelijk voor het installatieadvies. Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau adviseert zowel bouwkundig als constructief en begeleidt het proces, het ontwerp, de contractvorming en de vergunningsprocedures. De prettige en voorspoedige samenwerking van de betrokken partijen bij dit uitdagende project leidt tot een mooi resultaat. Comeniuslaan 6 (gebouw A) is inmiddels in gebruik. Fase 2, gebouw B aan de Comeniuslaan 4, is riet gestart en zal in juni 2021 gereed zijn.