Afbeelding 2

BIM Basis ILS Versie 2

De volgende stap in eenduidig samenwerken. Een mooie stap voor BIMmend Nederland, want versie 2 van de BIM basis ILS is een feit. Deze nieuwe versie is op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen. Hiermee wordt de BIM basis ILS nog breder toepasbaar en dient het als een goede basis voor elk project. Hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

Een mooie stap voor BIMmend Nederland, want versie 2 van de BIM basis ILS is een feit. Deze nieuwe versie is op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen. Hiermee wordt de BIM basis ILS nog breder toepasbaar en dient het als een goede basis voor elk project. Hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau ondersteunt het initiatief om nationaal meer te standaardiseren. Immers, als bij ieder project en elke opdrachtgever de verwachtingen hetzelfde zijn voor wat betreft BIM dan kunnen wij onze werkmethodiek meer standaardiseren. Wij kunnen volledig aansluiten bij de BIM basis ILS 2.0, al hebben wij op een aantal punten de toepassing geoptimaliseerd, bijvoorbeeld: het opnemen van de brandscheidingen in een separaat prestatiemodel (met onze geautomatiseerde brandtool ontwikkeld met Dynamo).