mill VID_4721c.jpg

Brede School Mill

De nieuwe locatie van de Brede School is een unieke plek in het groene beekdal midden tussen de twee ‘vleugels’ van het dorp Mill. Het gebouw is de nieuwe huisvesting van OBS de Kameleon, De Lens, BSO Ikke en de GGD.

Het project was een samenwerkingsverband tussen Giesbers Wijchen, architectenbureau Mecanoo en Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau. Het project is in Revit (3D) uitgewerkt, waarbij Croes samen met architectenbureau Mecanoo in 1 model heeft gewerkt. Hierdoor is er een maximale afstemming geweest en kon het project in een relatief kort tijdsbestek worden gerealiseerd.

Opvallend en beeldbepalend aan het gebouw is het grote grasdak en de diverse dakhellingen. In verband met de grote overspanning is gekozen voor kanaalplaat als dakvloer. De oplegging op de kalkzandsteen wanden is gerealiseerd door middel van een gelamineerde muurplaat. Vanwege de diverse verschillende afschuiningen zijn deze muurplaten in het 3D-model uitgetekend. Deze kon rechtstreeks worden overgenomen door de houtleverancier.

 • Type project
  Maatschappelijk
 • Plaats
  Mill
 • Opdrachtgever
  Giesbers Bouw Wijchen
 • Ontwerp
  Mecanoo Architecten