Helix 003

SSH& Helix Arnhem

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau verzorgt als bouwpartner van Giesbers Wijchen de technische uitwerking en constructieve advisering voor de transformatie van de voormalige kantoortoren van Rijkswaterstaat te Arnhem. Bij dit proces wordt intensief gebruik gemaakt van een 3D/BIM.

Dit om optimaal grip te kunnen hebben op het hele proces. Voor samenwerking in een dergelijk Bouw Informatie Model is ketenintegratie essentieel. Hierbij draait het om samenwerking en kennis delen, met vertrouwen en communicatie als sleutelwoorden. Alle disciplines, bouwkundig, constructief, (installatie)techniek en vormgevingsaspecten, worden in één model uitgewerkt, waardoor een efficiënt bouwproces ontstaat, omdat afwijkingen in een vroeg stadium gesignaleerd worden. Een optimale samenwerking tussen opdrachtgever en ketenpartners voor een ultiem eindresultaat!

Dit project is de grootste transformatie buiten de Randstad van kantoor naar woongebouw, met studentenwooneenheden in verschillende woontypen. De hele toren wordt gestript tot het bestaande betonskelet en voorzien van een compleet nieuwe gevel. De opdrachtgever stelt voor dit project hoge eisen aan woonkwaliteit en energiehuishouding (energielabel A+).

 • Type project
  Herbestemming
 • Plaats
  Arnhem
 • Opdrachtgever
  Stichting SSH&
 • Ontwerp
  VFO Architects Eindhoven / Croes verzorgde detailuitwerking