006A

Nieuwe locatie voor Certe in Drachten

Samen met onze ontwerpteampartners Sweegers en De Bruijn (installaties), Peutz (bouwfysica) en Kragten (terrein) heeft Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau onlangs het definitief ontwerp afgerond van de nieuwbouw voor Certe Medische Diagnostiek en Advies in Drachten.

Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg in Noord-Nederland. Vanwege efficiëntieoverwegingen komt er een nieuwe, centrale locatie in Drachten waar laboratoria, kantoren en magazijn worden samengevoegd.

De nieuwbouw betreft in totaal ca. 7700 m² BVO, inclusief installatieopbouw. Het terrein aan de Nipkowlaan, aan een vaart, beslaat circa 14.500 m². Het gebouw bestaat uit een onderbouw met entrees, labruimten en het magazijn. Zo kan het hele proces optimaal gelijkvloers worden gehuisvest. Hierboven komen in twee bouwlagen de kantoorfuncties en het centrale bedrijfsrestaurant met ontmoetingsgebied. Het bedrijfsrestaurant sluit aan op een dakterras / daktuin.

Croes heeft het architectonische en constructieve ontwerp verzorgd, evenals de bouwkundige uitwerking in een BIM-model. Dit model zal in het vervolgtraject met de aan het bouwteam toegevoegde aannemer BAM verder worden uitgewerkt.