Verbouwing_051

Officiële opening Gymnasion Nijmegen

Na een grootscheepse interne verbouwing is het Gymnasion, een multifunctioneel gebouwencomplex op het campusterrein van de Katholieke Universiteit Nijmegen met onderwijs-, sport- en kantoorfunctie, in februari 2018 officieel geopend.

Het zuidelijk deel huisvest het Radboud Sports Centre en HAN Sport en Bewegen.

Aan de noordzijde is een vierde lob gebouwd en aan de oostzijde zijn drie nieuwe “zwevende “ schakels, afgesteund op 2 kolommen, gebouwd  tussen de vier lobben aan de oostzijde. Deze zijde van het Gymnasion is omgedoopt in het Elinor Ostromgebouw en wordt voornamelijk gebruikt door de Faculteit der Managementwetenschappen met daarnaast horeca- en cultuurvoorzieningen.

De verbouwing betrof onder andere het dichtleggen van vides en de realisatie van college- en theaterzalen.

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau heeft de gehele bestaande toestand van het gebouw 3D uitgetekend om de uitbreiding en aanpassing van het Gymnasion zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en uit te voeren.

Daarnaast was Croes verantwoordelijk voor de constructieve advisering, controle van de uitvoeringsstukken en het houden van toezicht op de uitvoering van de hoofddraagconstructie.

Naast het Gymnasion heeft het Universitair Vastgoed Bedrijf nog diverse andere indrukwekkende projecten onder haar hoede waar Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau ook nauw bij betrokken is, onder andere renovatie Tandheelkunde, nieuwbouw Sociale Wetenschappen en Berchmanianum.