Officiële opening Pandasia

'Pandasia', het bijzondere pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark en gebouwd in traditioneel Chinese stijl, is 30 mei 2017 officieel op spectaculaire wijze geopend. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. De twee bouwdelen zijn door een houten brug met elkaar verbonden. Een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een 'pandashop' maken ook onderdeel uit van het project. De hoofddraagconstructie bestaat uit betonwanden, prefab betonkolommen en -balken en kanaalplaatvloeren. De bezoekersroute rondom de bouwdelen is een staalconstructie met houten delen en voorzien van een traditionele Chinese balustrade. De kenmerkende houten dakconstructie is door Croes achteraf berekend en in Nederland door Chinese timmerlieden op traditionele wijze gemaakt.

Opdrachtgever: Ouwehands Dierenpark
Architect: SO_LO architectuur i.s.m. Croonen architecten
Aannemer: Wessels Rijssen
Vloeroppervlakte: ±3400 m2
Oplevering: 2017

Terug