Nieuwbouw faculteit Sociale wetenschappen

Op de campus van de Radboud Universiteit komt nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De nieuwbouw biedt medewerkers en studenten een moderne inspirerende studie- en werkomgeving en draagt bij aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek. De bouw start in 2018. Medewerkers en studenten kunnen vanaf medio 2020 van de nieuwbouw gebruik maken.
Er komen collegezalen van verschillende grootte, stiltewerkplekken, practicumruimten, groepswerkplekken en horecavoorzieningen. Ten behoeve van het onderzoek komt er een centrale, goed toegankelijke laboratoriumvoorziening.

Groen en duurzaam
Het nieuwe gebouw oogt laag en gaat daardoor mooi op in de parkachtige omgeving. De hoeveelheid groen op de campus neemt hierdoor verder toe. Bovendien wordt het gebouw het meest duurzame van de campus. Het zal vrijwel energieneutraal zijn en wordt gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm Breeam Excellent (een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen). Het ontwerp is van het team van architectenbureau Inbo en de ingenieursbureaus Deerns en Croes die ook betrokken zijn bij de verbouwing van de Universiteitsbibliotheek en het gebouw van Tandheelkunde.

Volgende Terug