1-edcpark15.jpg

BIM: Europees DC Park15

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau werkt, als ketenpartner van GiesbersGroep, aan een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs (o.a. KraftHeinz en SCA), op bedrijventerrein Park15 nabij Oosterhout.

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau werkt, als ketenpartner van GiesbersGroep, aan een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs (o.a. KraftHeinz en SCA), op bedrijventerrein Park15 nabij Oosterhout. De bouw startte in februari 2016, oplevering is begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het EDC turnkey in opdracht van Goodman Group.

Croes heeft het bouwkundige BIM model snel en efficiënt, in circa 2 maanden, opgezet én technisch uitgewerkt in nauwe samenwerking met de andere ketenpartners en co-makers. Ook de betonnen constructie onderdelen worden door Croes gemodelleerd. Daarnaast zorgen we er als hoofdconstructeur voor dat de onderlinge samenhang in de ontwerpen van de co-makers behouden blijft. Gedurende dit proces bewaken en verifiëren we de programmatische eisen. Duurzaamheid en energiebesparing spelen een grote rol in dit gebouw

Zie ook: Dag van de Bouw